1º ESO B - grupo ROJO

Integrado por:

- Lucía G. P

- Aaron G. C

- Safae J. S

- Álex D. SU

P: PORTAVOZ, S: SECRETARIO, SU: SUPERVISOR, C: COORDINADOR, D: DINAMIZADOR

LA SIRENA DE LES HOCES

 

Esta és la mítica història de JOANA LA LOCA.

La llegenda comença quan els reis catòlics escolten un xanglot provinent de les Falçs del Cabriol .Cada nit s'escoltava plorar a algú fins que un dia, els reis es van fartar i van manar a l'àguila de panxa blanca a investigar. En tornar l'àguila els va informar que era la seua filla JOANA.

 

L'endemà van cridar Joana perquè anara a parlar amb els seus pares . -Joana què feies en les Falçs del Cabriel.-li va preguntar el rei Ferran. -Pare , vaig anar a desfogar-me de les meues penes -va dir JOANA quasi plorant. -Però com vas arribar allí si no hi havia ningú per a dur-te?-preguntà sa mare preocupada. JOANA es va alterar i va trencar a plorar. Sa mare en veure-la  així se'n va anar corrents a les seues habitacions i va parlar amb ella i li va prometre que faria el que es puga perquè ella deixara de convertir-se en sirena cada vegada que es mullava. L'endemà sa mare va anar a parlar amb el sacerdot el senyor Andrés Cabrera . Li va explicar tot el que li passava i el senyor Andrés es va quedar esbalaït. -jo no puc fer res però ella sí que pot . Ha d'anar a agafar el barret del bruixot de les Falçs que està situat al seu costat .El barret li concedirà tres desitjos , però abans ha de fer la ruta de 10 quilòmetres a peu per a arribar al bruixot.-li va explicar a la reina Isabel."

 

Va arribar el dia de la prova i JOANA estava preparada . El que va fer va ser que es va ficar en el riu de les Falçs del Cabriol . I va arribar nadant fins al bruixot que li va costar només 20 minuts. Ella va agafar el barret i va tornar al castell ,va demanar el desig i es va complir i així acaba la llegenda FETA PER Safae, Lucia , Alex I Aaron.

Llegenda acabada, llig-la una altra vegada!